Британці висміяли Путіна за використання окупантами УАЗ «Буханка» на фронті в Україні

Британський таблоїд Daily Express висміяв президента РФ Володимира Путіна за постачання своїй окупаційній армії в Україні 60-річних автомобілів УАЗ-452, які в народі називають «Буханка». В останній статті журналісти видання вказують на масове знищення українцями застарілої російської техніки разом із солдатами і називають це приниженням російського диктатора.

У матеріалі наголошується, що фургон був розроблений ще 1965 року, але відтоді практично не змінився і продовжує надходити на озброєння російської армії. Особливо наплив «Буханок» на лінію фронту в Україні став помітним на тлі гострої нестачі у загарбників бронетранспортерів.

“На опублікованих у мережі кадрах показано жорстокі умови всередині застарілих фургонів, оснащених двигунами 2,7 літра, що видають 112 к.с. на всі чотири колеса. Видно, як солдати підстрибують всередині фургона, долаючи нерівності ґрунту. Будучи здібним позашляховиком, «Буханка» повільна, тонкошкіра і тому вразлива для атак українських безпілотників”, – ідеться в матеріалі.

За останній час українські військові опублікували десятки відео знищення неброньованих і неповоротких фургонів, які росіяни використовували у своїх суїцидальних місіях в Україні. Незважаючи на масове знищення «Буханок» на фронті разом із загарбниками, а також уже систематичні глузування над ними в Мережі, російські пропагандисти продовжують вихваляти стародавні фургони, що стали для окупантів справжніми «душогубками». В одному з медіа країни-окупанта, яке висвітлювало передачу у війська чергової партії 60-річних фургонів, йдеться про те, що УАЗ-452 «прекрасно підходить для вирішення бойових завдань».

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти