Не робіть так: назвали 5 ознак «бісячого» водіння автомобіля

У повсякденній метушні багато автомобілістів не помічають, як набувають звичок, які дратують оточуючих. У деяких ситуаціях це може призвести до аварії або штрафу. Тому завжди потрібно працювати над собою, щоб не доводити до крайнощів. Видання Driversed звертає увагу на 5 типових помилок «скаженого» водіння, яких потрібно позбуватися.

Нехтування правилом «поступися дорогою»
Важливо пам’ятати про переваги, які мають інші учасники руху, перш ніж виконувати той чи інший маневр. Під час в’їзду не автомагістраль або виїзду не смугу зустрічного руху слід переконатися, що ваші дії не завадять іншим автомобілістам.

Зміщення зі смуги в смугу
Коли машина постійно кидається зі смуги в смугу, це дратує інших водіїв, які не можуть безпечно планувати свій рух. Найчастіше так відбувається через відволікання автомобіліста на гаджети.

Ігнорування безпечної дистанції
Наявність дистанції між автомобілями вкрай важлива з точки зору безпеки. Водій авто, що йде позаду, повинен мати місце для маневру або гальмування, якщо передня машина раптово у щось вріжеться або загальмує.

Занадто повільне водіння
Комусь це може здатися нелогічним, але занадто повільне водіння є однією з найбільш дратівливих помилок водіння. Більшість автомобілістів мають достатній досвід швидкого, безпечного водіння і, швидше за все, обмежені в часі. Якщо ви неквапливо плететеся дорогою і встаєте у них на шляху, це може дуже сильно «вибісити».

Невикористання поворотників
Поворотники не для прикраси. Вони допомагають повідомити іншим водіям про ваш намір змінити смугу руху або повернути. На жаль, багато водіїв не використовують сигнали під час водіння, що дратує і доставляє незручності. Коли ви сигналізуєте про зміну смуги руху, деякі водії пропустять вас на смугу перед ними. Використовуйте сигнали повороту; це допоможе іншим водіям безпечніше їздити навколо вас.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти