Може бути дуже небезпечно: чому в автомобілі різко запахло бензином і що з цим робити

Для будь-якого автомобіліста запах бензину не є чимось незвичним і страшним, проте якщо паливом пахне в салоні авто, то це має насторожувати. Експерти порталу «Стіна» звертають увагу на низку причин подібного явища, а також пояснюють, як потрібно діяти в тій чи іншій ситуації.

Насамперед варто розуміти, що бензин не тільки легкозаймиста рідина, а й високотоксичний засіб, вдихання парів якого може спровокувати погіршення самопочуття і проблеми зі здоров’ям. Тому до появи постійного запаху бензину варто ставитися максимально відповідально.

Майже завжди це відбувається через витоки палива, пов’язані з пошкодженням паливної системи, паливного насоса або ущільнювачів. Також причиною появи запаху може бути несправність системи вентиляції. Найлегше виявити й усунути витік у видимій частині паливного бака. Зазвичай він відбувається в місці, де горловина приварена до корпусу бака. Якщо пошкодження є між баком і кузовом, то вирішити проблему буде вкрай непросто. Доведеться розбирати та знімати паливний бак. Робити це потрібно вкрай обережно і, можливо, навіть у спеціалізованій майстерні.

У деяких моделях авто паливо починає витікати під час заправки до повного бака. Часто це відбувається влітку, коли бензин під тиском починає витікати назовні через вентиляційні отвори або з-під прокладки бензонасоса. Тому краще не заливати в авто занадто багато палива в спекотну погоду.

Експерти звертають увагу, що про пошкодження бензонасоса може свідчити активація індикатора Check Engine. Зазвичай це відбувається навіть раніше, ніж з’являється характерний запах бензину.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти