Коли штраф за перевищення швидкості можна не платити: юристи назвали важливий нюанс

Перевищення гранично допустимої швидкості руху є в Україні найпоширенішим видимо порушення ПДР. Відповідно штрафи за порушення швидкісного режиму – найбільш «популярні» серед автомобілістів. Водночас юристи звертають увагу, що деякі стягнення можна просто не платити, якщо у справі присутній один невеликий, але важливий нюанс.

Зазначається, що штрафи за перевищення швидкості, зафіксоване автоматизованою системою фіксації порушень, мають виписуватися з дотриманням певної процедури. Зокрема, притягнути водія до відповідальності за подібне порушення можна лише, якщо його було зафіксовано в місці, позначеному спеціальним дорожнім знаком 5.70. Він має бути розміщений на відкритій місцевості так, щоб його було добре видно всім учасникам дорожнього руху. Тобто водій повинен мати можливість заздалегідь дізнатися, що проходить швидкісний контроль.

Якщо зазначені умови не дотримувалися – не було знака або його було встановлено в місці, де його погано видно з транспорту, що проїжджає, штраф є незаконним. Юристи закликають оскаржувати такі дії поліції в суді, які з високою часткою ймовірності скасують стягнення.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти