5 помилок водіїв, які вбивають механічну КПП в автомобілі

Механічна трансмісія стає менш популярною через очевидні переваги в простоті використання «автомата». Однак МКПП довгий час залишалася затребуваною серед певної категорії водіїв через свою міцність і надійність. Зараз ця тенденція також поступово йде на спад через те, що сучасні автомобілі комплектуються коробками, які так само, як і «автомат», вимагають уважнішого й акуратнішого водіння. «Твоя МАШИНА» звертає увагу на 5 типових помилок водіїв, які «вбивають» сучасні МКПП.

1. Несвоєчасне пониження
Серед водіїв поширена звичка занадто пізнього пониження передач. Особливо під час руху в міських умовах або на спуску в довгостроковій перспективі це може призвести до поломки трансмісії.

2. Реверс без зупинки
Використання задньої передачі в «механіці» обов’язково має завершуватися повною зупинкою транспортного засобу. Інакше зуби шестерень швидко зношуються. Також можлива поломка зубчастих коліс.

3. Зупинка на зчепленні
Постійне утримання ноги на педалі зчеплення в момент зупинки сильно шкодить трансмісії через підвищене навантаження на механізми.

4. Не витискати зчеплення до кінця
Зчеплення важливо витискати до межі, інакше виникатиме тряска і поступове зношування механізмів КПП. Особливо не можна нехтувати цим правилом під час руху на великих швидкостях.

5. Ударні дії
Так, «механіка» сьогодні також настільки чутлива, що різке і грубе перемикання передач може завдати їй серйозної шкоди.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти