Євросоюз запровадив рекордні обмеження для китайських авто, які шокували Пекін

Слідом за США Європейський Союз вирішив запровадити суттєві обмеження на ввезення та продаж китайських електромобілів. Як пише Bloomberg, це стало несподіванкою для влади Китаю, яка прийшла в шок від жорстких заходів Брюсселя.

Повідомляється, що з 4 липня, крім наявних мит у розмірі 10% від вартості авто, ввезення китайських електрокарів до ЄС обкладатиметься додатковими зборами до 38,1%. Найбільші обмеження накладаються на машини марки SAIC. Для BYD мита становитимуть 17,4%, для Geely – 20%.

Влада ЄС ухвалила відповідне рішення у зв’язку зі зростаючим лідерством Китаю в галузі виробництва електромобілів і загрози місцевим виробникам. Причому найбільше підвищення мит лобіювали країни, які найменше ризикують від потенційних заходів у відповідь Пекіна, такі як Франція. А ось у Німеччині, чиї автовиробники активно виробляють і постачають машини до КНР, до останнього чинили опір зазначеному рішенню.

У Китаї очікували, що влада ЄС посилить порядок ввезення китайської автопродукції, але виявилися неготовими до таких жорстких обмежень. Повідомляється, що рішення Брюсселя викликало в Пекіні справжній шок. Тим часом китайські представники вже заявили, що розглянуть питання відповідних заходів щодо Євросоюзу в сільському господарстві, алкоголі, авіації та автомобілях з великими двигунами.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти