Автомеханік розповів, як правильно їхати на автомобілі зі спущеним колесом

Від пробиття або спуску колеса ніхто з автомобілістів не застрахований. Саме тому кожен водій має знати, як діяти в такій ситуації. Видання Wheel-News, посилаючись на коментар власника автомайстерні, розкрило керманичам необхідний алгоритм дій.

Насамперед слід розуміти, що, найімовірніше, в колесі залишилося достатньо повітря і тиску для продовження руху, але при цьому тривалі поїздки вже неможливі до ремонту шини. Якщо шиномонтаж або СТО знаходяться недалеко, можна без проблем дістатися до них без зайвих маніпуляцій. За відсутності такої можливості, краще б мати під рукою запасне колесо, а також інструменти для його встановлення. Як альтернативу можна періодично підкачувати пошкоджене колесо насосом або компресором.

Зазначається, що рухатися на спущеному колесі можна на швидкості не більше ніж 40 км/год з увімкненою аварійною сигналізацією. Якщо колесо спустило повністю, а підкачати його нічим, то швидкість руху не повинна перевищувати 10 км/год. Про різкі маневри при цьому потрібно забути.

Експерт звертає увагу, що в деяких випадках тимчасово закрити прокол можна за допомогою саморіза, який варто вкрутити в місце пошкодження покришки. Також існує дієвий лайфхак із водою. 1,5 літра рідини можна залити всередину шини. Під час руху відцентрова сила дасть змогу покрити внутрішній простір рівномірним шаром води та сповільнить спуск колеса.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти