Назвали 8 речей, які категорично заборонено робити за кермом українським водіям

Керування автомобілем пов’язане з певними труднощами та обов’язками, які не можна ігнорувати, щоб не нарватися на неприємності. Серед іншого експерти виділяють 8 речей, які категорично заборонено ігнорувати українським водіям.

Розмовляти по телефону:
Подібне заняття відволікає водія і може спровокувати аварійну ситуацію. Утримувати мобільний телефон у руці під час керування автомобілем заборонено законом. Альтернативою може бути використання аудіогарнітури.

Палити за кермом:
Як і у випадку з мобільним телефоном, утримання сигарети в руці може знизити ступінь контролю над автомобілем. До того ж сигаретний дим може бути дуже їдким, подразнювати слизову оболонку очей і погіршувати видимість.

Перекус:
Крім того, що ця їжа на ходу шкідлива для здоров’я, за кермом влаштовувати перекус також небезпечно через загрозу безпеці руху. Краще зробити це після зупинки транспортного засобу.

Керування в нетверезому стані:
Категорично заборонено сідати за кермо в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Такий водій просто не здатний адекватно керувати транспортним засобом і становить загрозу, як для себе, так і для оточуючих.

Порушення дистанції:
Безпечна дистанція вкрай важлива, щоб уникнути зіткнення, якщо автомобіль, що йде попереду, раптово з чимось зіткнеться або різко загальмує.

Неправильне перевезення тварин:
Як і у випадку з дітьми, тварин потрібно берегти від травм і нещасних випадків під час поїздок на авто. До того ж самі улюбленці здатні завдати шкоди, якщо не будуть зафіксовані належним чином.

Занадто повільне водіння:
Не тільки висока швидкість може бути небезпечною. У дорожньому потоці повільні водії іноді викликають не менше роздратування, становлячи потенційну загрозу.

Водіння без ременя безпеки:
Багато українських автомобілістів нехтують цією вимогою, що є серйозною помилкою. Статистика свідчить, що у раптових зіткненнях, від яких не застрахований ніхто, паски безпеки масово рятують життя, як водіїв, так і їхніх пасажирів.

Джерело РБК-Україна
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти