Які речі потрібно викинути з автомобіля, щоб моментально скоротити витрату палива

У сучасних умовах зростання цін на паливо, автомобілісти шукають різні способи поліпшити економію палива своїх автомобілів. Страхова компанія Zego поділилася простою, але ефективною порадою, яка може допомогти водіям знизити витрату палива без радикальної зміни стилю водіння.

Зазначається, що вага автомобіля може негативно позначитися на кількості споживаного пального, оскільки двигуну доводиться працювати інтенсивніше. Тому рекомендується видалити всі непотрібні предмети з багажника, простору для ніг і сидінь. Це можуть бути спортивне обладнання, інструменти або важкі предмети одягу.

Крім того, варто звернути увагу на предмети, прикріплені до кузова автомобіля, такі як багажники на даху, які також можуть чинити негативний вплив на аеродинаміку, особливо на високих швидкостях.

Дослідження, проведені Агентством з охорони навколишнього середовища США (EPA), показують, що водії можуть знизити витрату палива на 10 відсотків, прибравши з автомобіля 45 кг зайвої ваги. Представник Zego також наголосив на важливості планування поїздок для максимальної економії палива. Він рекомендував водіям об’єднувати кілька поїздок в одну, а не здійснювати кілька дрібніших. Це не тільки заощадить вам час, а й допоможе заощадити пальне, оскільки двигун уже прогрітий, і не доведеться виконувати кілька холодних запусків.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти