Назвали 5 невдалих компактних кросоверів, яких варто уникати

Ринок вживаних автомобілів завжди пропонує широкий вибір моделей, але деякі з них краще обійти стороною. Експерти видання SlashGear склали список з п’яти невдах, які зарекомендували себе не з кращого боку і можуть стати поганим вибором для потенційних покупців у 2024 році.

Ford Escape
Ford Escape замкнув топ-25 найпродаваніших автомобілів у США в 2024 році, але популярність не завжди означає надійність. Ця модель отримувала низькі оцінки надійності від Consumer Reports протягом усього 21 століття. Жодне з поколінь Escape не змогло перевищити 40 балів зі 100 за рейтингом надійності, а модель 2021 року отримала всього п’ять балів.

GMC Terrain
Перші покоління GMC Terrain, представлені у 2010 році, мали невизначеність між компактним та середньорозмірним сегментами, але оновлення 2018 року зробило його чітко компактним кросовером. Незважаючи на покращення, моделі до 2018 року мали значні проблеми з надійністю, отримуючи низькі оцінки від Consumer Reports (до 40 балів).

JD Power давало кращі оцінки для Terrain, зокрема модель 2017 року отримала 87 балів. Однак враження від керування залишають бажати кращого – та ж модель отримала лише 74 бали, а рейтинг задоволеності власників від Consumer Reports був лише один із п’яти.

Jeep Cherokee
З моменту ребрендингу в 2014 році Jeep Cherokee зазнавав критики з боку власників. Шість із десяти років отримували від них найнижчу оцінку задоволеності – один із п’яти, і лише модель 2021 року мала трохи кращу оцінку. Модель 2014 року особливо відзначилася низькою надійністю – 20 зі 100, та численними проблемами з витоками вихлопної системи, двигуна та трансмісії, а також проблемами з підвіскою та електронікою.

За цей рік було здійснено 11 відкликань, а Cherokee відстав від топ-10 компактних кросоверів за версією JD Power на шість пунктів.

Nissan Rogue
Зазвичай автомобілі Nissan мають репутацію надійних, але Rogue – виняток з цього правила. Незважаючи на те, що Rogue часто потрапляє до списку топ-10 компактних кросоверів JD Power, він займає нижні позиції цього рейтингу. Оцінки надійності Consumer Reports рідко опускаються нижче 20 зі 100, але і не піднімаються вище середнього рівня.

Відгуки власників також свідчать про низьку задоволеність – найчастіше один із п’яти балів. У перші десять років на ринку, з 2008 по 2018, Nissan Rogue мав середньо 124 скарги на рік, причому найгіршим був 2013 рік через проблеми з трансмісією.

Volkswagen Tiguan
Перше покоління Volkswagen Tiguan (2009-2017) добре зарекомендувало себе в рейтингах JD Power, часто потрапляючи до топ-5, з оцінками надійності від середніх 70 до низьких 80 балів. Однак, за даними Consumer Reports, жодна модель цього покоління не отримала більше одного балу з п’яти за задоволеність власників.

З початком другого покоління у 2018 році, Tiguan почав втрачати позиції в рейтингах JD Power та отримав 13 відкликань, порівняно з чотирма у 2017 році. Consumer Reports оцінило модель 2018 року в 20 зі 100 за надійністю, а проблеми з двигуном, зокрема зупинки під час руху, стали найчастішими скаргами власників.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти