Штрафу не буде: коли водій може перетнути подвійну суцільну без наслідків

Як відомо, дорожня розмітка є в Україні одним із ключових факторів регулювання дорожнього руху. Важливим елементом при цьому є подвійна суцільна лінія, яку, як правило, перетинати автомобілістам категорично заборонено. Однак є й винятки, коли проїзд по розмітці не призведе до штрафу.

Зокрема, в Україні не можна карати водія, який перетнув подвійну суцільну, приховану снігом, листям або іншими перешкодами на проїжджій частині. Крім того штраф не можуть виписати, якщо автомобіліст діяв у рамках крайньої необхідності, щоб запобігти більшій шкоді.

Також можна проїжджати по подвійній суцільній, якщо у водія немає альтернативних шляхів проїзду, а рух прямо неможливий через аварію або ремонтні роботи. Окремо варто відзначити право проїзду через розмітку автомобілів екстрених служб під час термінових завдань.

В інших випадках водій транспортного засобу, який порушив заборону на перетин подвійної суцільної лінії розмітки, може отримати штраф у розмірі 340 гривень. Причому, якщо дії автомобіліста спровокували аварійну ситуацію, то розмір стягнення може зрости до 1445 гривень з опцією позбавлення прав до року.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти