Чи шкідлива автоматична система старт-стоп для вашого автомобіля і на що вона впливає

У багатьох сучасних авто використовується система автоматичного запуску двигуна старт-стоп. Її поява викликала дискусії в автомобільному середовищі і навіть побоювання, що використання нововведення може нашкодити двигуну в довгостроковій перспективі.

Для чого потрібна система старт-стоп в автомобілі
Ця технологія налаштована так, що двигун автомобіля автоматично глухне, щойно машина зупиняється. Наприклад на світлофорі, в заторі або перед відповідним дорожнім знаком. Запуск мотора автоматично здійснюється після того, як водій натискає на педаль газу.

Дослідження показують, що система старт-стоп може заощаджувати до 7% пального і знижує шкідливі викиди в атмосферу на 5-20%. Водночас деякі експерти вважають, що це може призвести до проблем у довгостроковій перспективі. Але їхні аргументи часто неспроможні.

Так, критики системи старт-стоп стверджують, що вона прискорює знос двигуна через часті холодні пуски. Насправді технологія влаштована так, що вона не починає працювати, поки мотор і його компоненти не прогріються до потрібної температури. Ба більше, встановлено, що використання системи старт-стоп навпаки – береже двигун через скорочення часу роботи на холостому ходу.

Єдиною проблемою в роботі системи може бути швидкий розряд батареї. Дослідження показують, що активація технології призводить до того, що двигун запускається в 5-6 разів частіше за звичайний, що дає додаткове навантаження на акумулятор.

Джерело Motorbiscuit
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти