Українці стали масово викидати і дарувати свої автомобілі: навіщо це робиться

В Україні різко підскочила кількість зняття з обліку транспортних засобів, а також зміна власника в порядку дарування. Повальний бум на подібні операції пов’язують зі змінами в законодавстві.

Повідомляється, що тільки за травень кількість зареєстрованих угод дарування транспортних засобів утричі перевищила загальну кількість подібних реєстрацій за весь 2023 рік. Також українці кинулися знімати свої автівки з обліку, зазвичай це робиться, коли машина перестала використовуватися за прямим призначенням через технічні несправності або знищення.

На ділі ж експерти зазначають, що масові операції з транспортом українці здійснюють через набуття чинності нового закону про посилення мобілізації. Серед іншого документ вводить у дію таке поняття, як “військово-транспортний обов’язок”, що передбачає постановку автомобілів українців на військовий облік із перспективою подальшої мобілізації транспортних засобів на потреби армії. Зокрема, закон дає змогу вилучати у громадянина машину, якщо у нього у власності є більше одного авто.

Джерело 24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти