Водіям розкрили секретну функцію підголівників в автомобілі

Кожен водій звик до підголівників у своєму автомобілі, сприймаючи їх виключно як елемент комфорту та безпеки для шиї. Однак, як з’ясовується, підголівники можуть мати набагато більш життєво важливу функцію. Водії починають усвідомлювати, що підголівники можуть використовуватися як аварійний вихід з автомобіля в надзвичайній ситуації.

Підголівники в автомобілях традиційно вважаються засобом для підвищення комфорту і безпеки. Вони підтримують шию водія і пасажирів, запобігаючи травмам під час зіткнень. Підтримка голови під час аварії може значно зменшити ризик хлистових травм, забезпечуючи захист від різких рухів голови та шиї.

Однак фахівці зі Swansway Motor Group підкреслюють, що підголівники можуть мати ще одну важливу функцію, про яку багато водіїв можуть не знати. Всупереч поширеній думці, підголівники можна використовувати для порятунку життя в критичних ситуаціях.

У разі аварії чи іншої надзвичайної ситуації, коли двері автомобіля блокуються, підголівник може стати інструментом для екстреної евакуації. Багато підголівників можна легко зняти, натиснувши на кнопку внизу і витягнувши їх із сидіння. Металеві стрижні, які утримують підголівник, можуть бути використані для розбивання скла автомобіля.

Представник Swansway Motor Group пояснює: “Хоча може здатися дивним, що підголівник можна повністю зняти з сидіння, важливо, щоб водії та їхні пасажири знали про те, що його використання може врятувати життя. Ми радимо вам оцінити ситуацію, в якій ви перебуваєте, і якщо ви оберете цей метод, щоб покинути автомобіль, враховуйте небезпеку розбитого скла”.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти