Купівля машини онлайн: розповіли, як не стати жертвою шахраїв

Сьогодні автомобілісти здебільшого шукають машину для купівлі в інтернеті. Це економить час і гроші, оскільки за кілька хвилин можна підібрати варіанти з відповідними ціною і характеристиками. Водночас купівля машини онлайн пов’язана з низкою ризиків, ігнорувати які також не варто. Насамперед це пов’язано з великою кількістю шахраїв і недобросовісних продавців, які маніпулюють інформацією або відверто обманюють покупців. У британській страховій компанії Hagerty’s виділили 5 варіантів розпізнати аферистів, які варто взяти на озброєння.

Зворотний пошук за зображеннями в мережі: сьогодні існує достатньо інструментів пошуку за зображеннями. Якщо ви знайшли фото вподобаної вами машини в інших оголошеннях або публікаціях, то, найімовірніше, маєте справу з шахраями.

Запит актуальної фотографії: якщо ви сумніваєтеся в достовірності опублікованих в оголошенні відомостей, попросіть продавця зробити свіже фото машини або окремих її частин. Зазвичай таке прохання не викликає негативу в особи, яка зацікавлена в продажу і нічого не приховує.

Запит місця розташування: можна попросити продавця скинути геолокацію авто, щоб упевнитися, що воно дійсно існує. Якщо з машиною проблем немає, координати вам легко відправлять.

Персональний огляд: не бійтеся ставити запитання і перевіряти машину особисто до того, як вдарите по руках із продавцем. Ви платите за авто солідні гроші і вам потім з ним возитися в разі чого. Якщо продавець не дозволяє перевірити ті чи інші компоненти або відмовляє вас від перевірки, найімовірніше, з машиною щось не так.

Занадто добре, щоб бути правдою: занадто низька ціна або додаткові вигідні умови можуть бути привабливою пасткою. До таких оголошень завжди варто ставитися з підозрою.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти