Для українських водіїв запровадили чергову заборону: кого вона торкнеться

З 17 червня для українських водіїв у Польщі почала діяти чергова заборона. Місцева влада обмежила їм можливість працювати в таксі з правами, отриманими в Україні.

Як повідомляє Польське радіо з посиланням на представника Бюро дорожнього руху Головної комендатури поліції Роберта Опаса, таксистам, які надають послуги за допомогою таких додатків, як Uber і Bolt, необхідно мати водійську ліцензію, видану в Польщі. Чиновник наголосив, що зміни вводяться для того, щоб підвищити безпеку на дорогах і закрити іноземцям без польських документів можливість заробітку на перевезенні людей. При цьому головною причиною нововведень називають відсутність у польських базах даних інформації про іноземних водіїв, що ускладнює процес притягнення їх до відповідальності.

Водночас керуючий директор сервісу Free Now у Польщі Кшиштоф Урбан наголосив, що іноземцям у більшості випадків для отримання польських прав не доведеться заново проходити процедуру атестації.

Він звернув увагу, що, як правило, іноземними таксистами в Польщі працюють українці, білоруси або грузини, чиї країни видають документи встановленого зразка. Відповідно водіям-іноземцям видаватимуть польські права за спрощеною процедурою, яка полягатиме в підтвердженні їхніх чинних документів.

Джерело Цензор Net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти