Які дизельні авто купують українці: з’явився ТОП популярних моделей

Травень 2024 року приніс свіжі дані з продажу автомобілів з дизельними двигунами в Україні. Згідно з інформацією, наданою “Укравтопромом“, автопарк країни поповнився 5,8 тисячами дизельних автомобілів, що на 14% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Серед них було 1,3 тисячі нових автомобілів, що являє собою зростання на 8%, і 4,5 тисячі старих автомобілів, ввезених з-за кордону, що на 19% менше, ніж у травні минулого року.

Нові дизельні автомобілі: зростання популярності
На ринку нових легкових автомобілів частка дизельних машин склала 23%, зберігши свій показник на рівні травня 2023 року. Важливо відзначити, що незважаючи на загальну тенденцію до зниження, продажі нових дизельних автомобілів продовжують зростати.

Топ-5 нових дизельних моделей у травні 2024 року:

Renault Duster – 306 одиниць
Mitsubishi L200 – 152 одиниці
Volkswagen Touareg – 98 одиниць
BMW X5 – 69 одиниць
BMW X3 – 65 одиниць

Ці моделі демонструють різноманітність уподобань українських автолюбителів, починаючи від компактних кросоверів до повнорозмірних позашляховиків.

Вживані дизельні автомобілі: падіння попиту
Частка уживаних дизельних автомобілів, ввезених з-за кордону, також становила 23%, що на 13 процентних пунктів менше, ніж торік. Це значне зниження вказує на зміну вподобань споживачів і, можливо, на економічні чинники, що впливають на ринок старих автомобілів.

Топ-5 імпортованих дизельних автомобілів з пробігом у травні 2024 року:

Renault Megane – 433 одиниці
Volkswagen Passat – 316 одиниць
Skoda Octavia – 316 одиниць
Nissan Qashqai – 219 одиниць
Volkswagen Golf – 168 одиниць

Ці моделі продовжують користуватися популярністю завдяки своїй надійності та економічності.

Зниження загального обсягу продажів дизельних автомобілів на 14% може бути пов’язане з кількома факторами. По-перше, це посилення конкуренції з боку бензинових і гібридних автомобілів, а також зростаючий інтерес до електромобілів. По-друге, економічна ситуація в країні та глобальні зміни на автомобільному ринку чинять значний вплив на купівельну спроможність і вподобання українських автолюбителів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти