Нарветеся на неприємності: 3 фатальні помилки водія під час зупинки автомобіля поліцією

Зупинка автомобіля поліцією може бути не найприємнішим процесом, однак якщо це все ж таки трапилося, важливо діяти правильно, щоб не нарватися на неприємності. Експерти видання Motorbiscuit виділили 3 фатальні помилки водіїв, яких зупинила поліція.

Не підкорятися вимогам поліції під час зупинки – погана ідея
Експерти закликають бути уважним до того, що говорить поліцейський, який вас зупинив, а також до його вимог. Зокрема, силовики, як правило, хочуть перевірити ваші документи – права, техпаспорт і страховку. Якщо патрульний представився і назвав обґрунтував причину зупинки, підстав не виконувати його законну вимогу у вас немає.

Не тягніться ні до чого, коли вас зупиняє поліція
Ще одна помилка, якої іноді припускаються водії під час зупинки, – це тягнутися за речами в машині. Загалом, не варто робити цього, коли вас зупиняє поліція, якщо вам не дано вказівку зробити це. Це необхідно для безпеки поліцейського, а також водія і пасажирів. Поліція не знає, до чого ви тягнетеся, і може припустити, що це пістолет або будь-яка інша зброя.

Не збігай з місця зупинки
Найгірше, що можна зробити, якщо вас зупинила поліція – залишити місце зупинки без дозволу патрульного. В очах поліцейського ви автоматично стаєте не тільки порушником, а й потенційно небезпечним злочинцем, який, можливо, ховається від закону з більш серйозних причин, ніж перевищення швидкості або проїзд на червоний сигнал світлофора. Заходи до вашого затримання можуть бути застосовані відповідні.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти