Українських водіїв штрафують на 850 гривень за неправильний колір авто: як уникнути покарання

Багато українських автовласників розглядають колір своєї машини як прояв індивідуальності та стилю. При цьому колишній колір може банально набриднути, у зв’язку з чим, автолюбитель вдається до перефарбування машини. Однак важливо розуміти, що подібна самодіяльність може бути покарана штрафом.

В Україні заборонено експлуатувати транспортні засоби, чиї фактичні дані не збігаються з інформацією, відображеною у свідоцтві про реєстрацію. Якщо в техпаспорті буде вказано один колір автомобіля, а за фактом він буде перефарбований в інший, то на водія чекає штраф у розмірі 850 гривень за ч.6 ст.121 КУпАП.

Щоб уникнути штрафу, необхідно одразу після перефарбовування авто звернутися в сервісний центр МВС для внесення змін до документів. Із собою потрібно взяти паспорт, ІПН і документи на машину. Важливо розуміти, що Україна визнає лише 11 базових кольорів для реєстрації транспортних засобів – чорний, синій, зелений, бежевий, червоний, фіолетовий, помаранчевий, жовтий, білий, коричневий і сірий. Якщо ви змінили колір на один з відтінків колишньої розмальовки, то перереєструвати машину не потрібно. Наприклад, немає необхідності звертатися в сервісний центр, якщо раніше авто було синім, а зараз – блакитне.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти