Досвідчений автомеханік знищив популярний міф про економію палива в автомобілі

Американський автомеханік із 56-річним стажем Скотті Кілмер поділився на YouTube думкою про популярний серед автомобілістів міф про економію палива за допомогою використання спеціальних аксесуарів. Експерт практично знищив усі аргументи на користь цих пристроїв.

Висновки Кілмера стосуються так званих Eco-OBD2 пристроїв, які, як стверджується, можуть знизити витрату палива при простому підключенні до автомобіля.

“Хіба не було б чудово, якби це спрацювало? Пристрій Eco-OBD2 просто підключається до приладової панелі автомобіля. Чудова ідея, але є одна проблема”, – пояснює Скотті. “Я вирішив протестувати один із таких пристроїв. Купив його, під’єднав, і виявив, що витрата пального залишилася колишньою – близько 8,7 літра на 100 кілометрів”, – каже він.

Існує думка, що ці пристрої, які продаються під різними брендами і вартістю від 100 гривень на популярних платформах, здатні адаптувати налаштування автомобіля до манери водіння, тим самим покращуючи економічність. Однак, на думку Скотті та багатьох інших автоекспертів, такі пристрої не призводять до істотного поліпшення витрати палива.

У своєму відео Кілмер також наголошує, що автомобільні компанії вже інвестують значні кошти в технології, що дають змогу домогтися максимальної економічності двигунів. “Ви справді думаєте, що якийсь пристрій, створений невідомо ким, зможе зробити ваш автомобіль більш економічним, ніж ті, які вже оптимізовані виробниками, такими як Toyota?” – запитує він риторично.

Скотті Кілмер рекомендує більш практичні та перевірені способи поліпшення економії палива. Один із найефективніших методів – регулярна перевірка тиску в шинах. Недостатньо накачані шини створюють більше тертя з дорогою, що збільшує витрату палива. Крім цього, їзда на таких шинах може призвести до їхнього вибуху і втрати контролю над автомобілем, що може призвести до серйозних травм.

Також варто звернути увагу на інші аспекти технічного обслуговування автомобіля, такі як заміна повітряного фільтра, правильне регулювання кутів установки коліс і своєчасне проведення техобслуговування. Ці заходи можуть значно поліпшити економію палива без необхідності використання сумнівних аксесуарів.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти