Захист автомобіля від палючого сонця: водіям назвали 4 поради

У спекотні літні дні важливо захищати автомобіль від шкідливого впливу сонячних променів не тільки для підтримки власного комфорту і збереження привабливого зовнішнього вигляду машини, а й заради подовження її терміну служби. Експерти порталу Telegraf виділили 4 важливих рекомендації, які дають змогу вберегти авто від сонця.

Вибирайте паркувальне місце правильно:
Влітку паркуватися потрібно в тіні, навіть, якщо небо похмуре. Сонце може з’явитися з-за хмар і миттєво перетворити машину на розпечену грубку, шкодячи як лакофарбовому покриттю кузова, так і інтер’єру автомобіля. При цьому краще уникати паркування під деревами, оскільки від них на машину може потрапляти смола, соки, пташиний послід та інші забруднення.

Користуйтеся сонцезахистом:
Сонцезахисні шторки та накладки на скло дозволяють зменшити вплив ультрафіолету на салон автомобіля. Також можна розглянути можливість встановлення дозволеного законом тонування вікон.

Регулярно доглядайте за кузовом:
Постійне миття та обробка кузова воском дає змогу додатково вберегти кузов машини від пилу, бруду та інших загроз. Рекомендується застосовувати автошампунь з UV-захистом, щоб захистити авто від вицвітання фарби.

Не забувайте про захист інтер’єру:
Пластикові та шкіряні елементи салону потребують особливих умов догляду. Тому важливо користуватися спеціалізованими засобами, які не допускають вицвітання та старіння матеріалів внутрішнього оздоблення.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти