Як продовжити життя автомобільним шинам: 5 рекомендацій водіям

Автомобільні шини є найважливішим компонентом безпечної експлуатації автомобіля. Важливо не тільки вчасно міняти гуму, а й правильно доглядати за нею в процесі використання. Експерти виділяють 5 важливих рекомендацій, які дають змогу максимально продовжити термін служби шин.

Перевірка тиску в шинах
Періодично потрібно заміряти тиск в автомобільних шинах, оскільки занадто низький показник призводить до підвищеного зносу, а також високої витрати пального і погіршення керованості.

Балансування коліс
Через дисбаланс коліс може виникати нерівномірний знос шин і погіршення керованості. Вирішити цю проблему допомагає балансування коліс.

Налаштування кутів установки коліс
Кути установки коліс також відіграють важливу роль у забезпеченні правильної керованості та рівномірного зносу шин. Якщо кути налаштовані неправильно, гума може зноситися дуже швидко.

Швидкість їзди
Постійна їзда на високій швидкості може призвести до регулярного перегріву гуми і швидкого її зносу. Краще уникати занадто швидкої і різкої їзди.

Зберігання шин
Правильне зберігання шин є запорукою їхньої довговічності. Гуму слід зберігати в сухому і прохолодному місці, подалі від прямих сонячних променів і джерел тепла.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти