Водіям назвали шість способів розпізнати проблемний автомобіль з пробігом

Купівля вживаного автомобіля з рук завжди пов’язана з певним ризиком, оскільки зовні справна і приваблива машина може приховувати в собі цілу низку проблем, які незабаром вилізуть новому власнику боком. Розпізнати їх дасть змогу кілька способів, які перерахували експерти видання Dexpens.

1. Пробіг автомобіля
У більшості автомобілів ресурс обмежений 300 000 кілометрами. По досягненню цієї позначки машина починає “сипатися”. Доводиться постійно або ремонтувати, або міняти ті чи інші основні вузли. У деяких сучасних авто проблеми починаються вже після першої сотні тисяч кілометрів.

2. Акумулятор
Завжди звертайте увагу на клеми батареї. Якщо на них є безліч подряпин, значить АКБ часто знімали і ставили назад, що зазвичай відбувається під час ремонту.

3. Двигун
Багато завбачливих продавців вичищають мотор до блиску перед продажем, але забувають про вихлопну трубу. Якщо двигун сяє, а труба жахливо брудна, значить у машини є проблеми з поршневою групою або клапанами, які продавець намагається приховати.

4. Підвіска і рульове управління
На розбитих українських дорогах складно зберегти ходову і підвіску в справному стані довгі роки. Щоб розпізнати проблеми, достатньо звернути увагу на стан автомобільних шин. Нерівномірний знос гуми свідчить щонайменше про проблеми з розвал-сходженням.

5. Електрообладнання
Збої на приладовій панелі, попередження не екрані інформаційної системи ні про що хороше про автомобіль і його електроніку не говорять.

6. Кузов
Варто звертати увагу навіть на найменші сліди корозії, але й не тільки на неї. ДТП залишає після себе численні дефекти, усунути які просто так не вдасться. Також експерти рекомендують з підозрою ставитися до ідеального кузова в старих авто.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти