Як не “вбити” двигун автомобіля у спеку: шість простих порад для водіїв

Перегрів двигуна є небезпечним явищем для кожного автомобіля. Особливо актуальна ця загроза влітку у спекотну погоду. Саме тому в цей період року водіям слід бути особливо уважними до стану силової установки. Експерти наводять низку простих порад, які дають змогу вберегти мотор від неприємностей у літній період.

Зокрема, рекомендується підтримувати в системі оптимальний рівень моторного мастила, яке знижує ризик тертя фрикційних елементів, а також саме по собі охолоджує агрегат. Також потрібно звертати особливу увагу на кількість і якість охолоджувальної рідини, яка виконує першорядну функцію охолодження двигуна.

Третім важливим фактором гарантування безпеки силової установки в спекотну погоду є очищення та миття радіатора, який може забиватися з часом брудом, пухом і всіляким дрібним сміттям. Крім того експерти радять не навантажувати двигун роботою кондиціонера на максимальній потужності. Окремо слід звернути увагу на якість палива. Контрафактне або невідповідне паливо також може спричиняти додатковий перегрів мотора.

Остання за рахунком, але не за значимістю порада – уникати агресивного водіння. Різке прискорення, їзда на граничній потужності неминуче провокує підвищення робочої температури двигуна, що в спеку може швидко дійти до небезпечних показників.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти