Чи можна відремонтувати бічний поріз шини: що для цього потрібно

Бічний поріз шини є нечастою, але серйозною проблемою, яку все ж можна виправити. У деяких випадках майстерні навіть дають гарантії на ремонт цієї несправності, але досить рідко.

Імовірність, що проблему вирішать, залежить від місця і розміру порізу. Якщо пошкодження занадто велике, за нього ніхто не візьметься. Коли поріз близько до краю шини або протектора, це також знижує шанси на відновлення. У місці, де сходиться бігова доріжка і боковина шини найменше рекомендується проводити ремонт через максимальне навантаження на цю ділянку.

Ремонт порізів проводиться шляхом гарячої вулканізації. Місце пошкодження зачищають і розширюють, щоб вкласти всередину смужки гуми. Після цього шину піддають термічній обробці протягом години. Потім на місце порізу встановлюють спеціальну латку з нитками, які компенсують пошкоджені нитки шини.

Є й одноетапна вулканізація, відмінність якої полягає в приклеюванні латки разом із шарами гуми. Цей спосіб потребує більше часу, оскільки місце ремонту виходить дуже товстим.

Процедура ремонту завжди пов’язана з певними ризиками, її успішність безпосередньо залежить від кваліфікації майстра.

Джерело Автосвіт
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти