Закипає двигун автомобіля: що потрібно робити, щоб впоратися з перегрівом у спеку

У спекотну погоду проблема перегріву двигуна автомобіля стає особливо актуальною, у зв’язку з чим, водіям важливо знати, як потрібно діяти в такій ситуації. Експерти видання “Телеграф” звертають увагу на низку рекомендацій, що дають змогу впоратися з проблемою.

Хоч би як це звучало дивно, але під час перегріву автомобілісту потрібно “додати жару”, увімкнувши пічку в автомобілі. Активація обігріву на повну потужність дасть змогу “забрати” частину тепла у двигуна. Кондиціонер при цьому бажано вимкнути, щоб знизити навантаження на мотор.

Важливо – якщо з повітропроводів йде гаряче повітря, значить у системі охолодження є антифриз і вона справно працює. Потрібно продовжувати рух на малих обертах або зупинитися, але не глушити при цьому двигун. Якщо повітря після увімкнення пічки залишається холодним, то антифризу в системі, найімовірніше, не вистачає. У цій ситуації потрібно негайно зупинити машину і заглушити мотор. Краще одразу ж звернутися на СТО.

Чого не можна робити під час перегріву
Категорично заборонено відкривати кришку радіатора на гарячому двигуні – це може призвести не тільки до неприємних, а й трагічних наслідків. Також не можна обливати розігрітий мотор холодною водою. Доливати антифриз або дистильовану воду потрібно теж виключно в охолоджений двигун.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти