Розрядився акумулятор в автомобілі: як завести двигун

Іноді водії стикаються з труднощами запуску двигуна автомобіля, причиною яких часто стає розряджений акумулятор. Експерти видання “РБК-Україна” розповіли автомобілістам, як діяти в такій ситуації.

Спершу рекомендується перевірити саму батарею, чи немає на клемах слідів зеленого окису. Також потрібно оглянути проводку і сам акумулятор на пошкодження. Нерідко біди можуть наробити дрібні гризуни, які пробираються в моторний відсік. Крім того, можна спробувати повторно запустити мотор, попередньо відключивши інші споживачі електроенергії.

Як завести машину, якщо сів акумулятор: корисні поради

Використовуйте бустер
По суті, це великий павербанк, який у критичній ситуації допомагає запустити стартер. Його вистачить на два-три пуски – не більше. Причому періодично його потрібно підзаряджати.

Заживитися від сусіда (“прикурити”)
Щоб це зробити, слід озброїтися примітивним обладнанням – двома дротами з міцними затискачами-крокодилами. Щоб запустити мотор, потрібно заживити за допомогою дротів дві АКБ – “плюс” з “плюсом”, “мінус” з “мінусом”.

З розгону
Якщо є вільне місце і можна розраховувати на допомогу двох-трьох осіб, можна спробувати штовхнути машину, розігнавши на нейтральній передачі до 10-20 км/год. Після цього потрібно переключитися на третю передачу і плавно відпустити зчеплення при ввімкненому запалюванні. Цей спосіб дещо шкідливий для двигуна і може застосовуватися тільки на авто з МКПП.

З буксира
Краще використовувати цей метод тільки в крайньому випадку і лише за наявності відповідного досвіду. Приєднавши трос до авто, що буксирується, потрібно розігнати його до 15-20 км/год на третій передачі, не відпускаючи зчеплення. Також, як і попередній метод, він не підходить для “автомата”.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти