Лише одна кнопка в автомобілі на чверть скорочує витрату палива: водіям на замітку

З настанням літньої спеки, автомобілісти починають активно користуватися кондиціонерами у своїх автомобілях, що неминуче позначається на витраті палива. В умовах зростання цін на паливо це питання стає особливо актуальним. Експерти сервісу купівлі автомобілів BigWantsYourCar.com пропонують низку порад, які допоможуть водіям зберігати прохолоду і водночас заощаджувати пальне.

За словами автомобільного експерта Даррена Міллера, важливо уважно ставитися до використання кондиціонера і розглядати альтернативні способи охолодження салону. Одним із таких способів є відкриття вікон, особливо під час руху на низькій швидкості в межах міста. “Якщо ви їдете містом на невеликій швидкості, відчинення вікон може бути досить ефективним рішенням”, – каже Міллер. Це дозволяє свіжому повітрю проходити через автомобіль, зменшуючи необхідність частого використання кондиціонера.

Дослідження показують, що використання кондиціонера може збільшити витрату палива на 25% і більше. Тому перед його увімкненням варто вжити низку заходів, щоб мінімізувати навантаження на систему охолодження. Зокрема, рекомендується спочатку видалити гаряче повітря з салону. Влітку температура в автомобілі, залишеному на сонці, може піднятися до 38 градусів Цельсія всього за 10 хвилин. Відкривши вікна, водії можуть швидко знизити температуру всередині салону і полегшити роботу кондиціонера.

Крім того, Міллер радить правильно використовувати вентиляційні отвори автомобіля. “Переконавшись, що повітря з вентиляційних отворів спрямоване правильно, справді може допомогти зберегти прохолоду всім у машині”, – зазначає експерт. Замість того щоб спрямовувати повітря тільки на себе, розподіліть його рівномірно по салону. Це допоможе системі кондиціонування працювати більш ефективно і скоротити час її роботи, що призведе до економії палива.

Ще однією корисною порадою є використання режиму рециркуляції повітря. Цей режим дає змогу кондиціонеру охолоджувати повітря, яке вже перебуває всередині салону, а не втягувати гаряче повітря ззовні, що знижує навантаження на систему.

Разом з цими рекомендаціями, водії повинні пам’ятати про регулярне обслуговування системи кондиціонування. Чищення та заміна фільтрів забезпечать її ефективну роботу та допоможуть уникнути зайвих витрат на пальне.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти