Водіям назвали 5 бюджетних способів продовжити життя двигуну з турбіною

Турбовані двигуни останнім часом стали дедалі частіше з’являтися в автомобілях через свою потужність і продуктивність. Водночас такі мотори мають свої вразливості та можуть швидше зношуватися, що потребує додаткової уваги з боку водіїв. Експерти назвали 5 способів максимально відстрочити загибель силової установки, не вдаючись до дорогих процедур.

По-перше, рекомендується скоротити періодичність заміни моторного мастила на 30-50%. Мастило в турбованому двигуні краще міняти не кожні 10 000, а кожні 7 000 кілометрів. При цьому мастило має відповідати вимогам виробника.

По-друге потрібно стежити за чистотою компонентів, які забезпечують нормальну роботу двигуна. Наприклад, повітряного фільтра, який зазвичай рекомендується міняти кожні 30 000 кілометрів, але в машинах з турбіною краще робити це вдвічі частіше.

Крім того потрібно стежити за чистотою радіаторів охолодження ДВЗ, інтеркулерів і кондиціонера. Це також тією чи іншою мірою позначається на роботі двигуна.

Турбомотор завжди потрібно прогрівати перед поїздкою до моменту, коли обороти почнуть знижуватися. На дорозі найкраще дотримуватися спокійного, неагресивного стилю водіння, а після інтенсивної їзди рекомендується дати двигуну попрацювати одну-дві хвилини на холостому ходу.

Джерело Автосота
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти