В Україні почався бум на вибракування автомобілів: з’явилася інструкція, як це зробити

Останніми місяцями в Україні почався справжній бум на зняття автомобілів з обліку МВС. Наприклад, якщо в січні було вибраковано 1690 транспортних засобів, то в травні їхня кількість зросла майже вчетверо – до 5877 одиниць. Загалом від початку року українці вибракували понад 17 тисяч автомобілів та іншої техніки.

У зв’язку з популярністю послуги в Головному сервісному центрі МВС нагадали автовласникам, як правильно нею скористатися. Насамперед, потрібно написати відповідну заяву, до якої слід додати копію паспорта, ІПН, техпаспорт на транспортний засіб і номерні реєстраційні знаки.

Плату за здійснення вибракування транспортного засобу в Україні не беруть. Процедура здійснюється протягом робочого дня з моменту подачі документів.

Нагадаємо, що в травні набув чинності закон про посилення мобілізації, який, серед іншого, уточнив порядок вилучення у громадян транспортних засобів на потреби Сил Оборони. При цьому, за новими правилами, мобілізувати можна тільки авто, яке стоїть на обліку в МВС за умови, що це не єдиний транспортний засіб власника. Варто зазначити, що вибракований автомобіль заборонено надалі експлуатувати як транспортний засіб.

Джерело Укравтопром
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти