Назвали 6 небезпечних причин, чому не можна їздити на авто з майже порожнім баком

Нерідко водії в Україні мають звичку їздити на машині, поки в паливному баку не залишиться лише кілька літрів палива. Крім загрози заглохнути десь посеред дороги, така поведінка загрожує небезпечними наслідками для автомобіля. Експерти звертають увагу на 6 найпоширеніших із них.

Попадання сміття в двигун:
Згодом на дні паливного бака накопичується всіляке дрібне сміття. Щойно рівень палива доходить до критичної позначки, все це сміття може потрапити в паливний насос, що може призвести до засмічення фільтрів і навіть пошкодження мотора.

Перегрів паливного насоса:
Багато хто не знає, але паливний насос під час роботи нагрівається, а охолоджується, зокрема, за рахунок прохолодного бензину. Якщо паливо не буде покривати агрегат, то він буде грітися і зношуватися швидше.

Несправність форсунок через потрапляння повітря в систему:
Як уже писали вище, сміття з паливного бака за нестачі пального може потрапити в паливну систему, де здатне засмітити, зокрема, паливні форсунки.

Засмічення паливного фільтра:
Якщо паливний фільтр засмітиться сміттям з бака, варто очікувати проблем з подачею палива і падіння продуктивності.

Проблеми з паливною системою високого тиску (ПНВТ) у дизельних двигунах:
Дизельні мотори мають свою вразливість у вигляді ПНВТ. Допускати її засмічення категорично не можна.

Попадання конденсату в паливний насос:
Як і сміття, конденсат, який накопичується в паливному баку, осідає на дні. Коли пальне закінчується, воно активніше змішується з водою, яка, потрапляючи в паливну систему, може спричинити поломку двигуна.

Джерело Hyser
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти