Приховав наявність авто від ТЦК – отримав штраф 20 000 гривень: адвокат розвіяла популярний міф

У травні в Україні запрацював новий закон про мобілізацію, який, серед іншого, доповнив існуючі норми, що регламентують порядок військового обліку, а також залучення сил і засобів до Сил Оборони в період воєнного стану. Зокрема, було уточнено порядок мобілізації транспорту, що перебуває у власності фізичних та юридичних осіб. На цьому тлі з’явилися чутки про посилення відповідальності щодо автовласників, які приховують від ТЦК дані про зареєстрований транспорт.

Адвокат Дар’я Тарасенко у себе в Telegram вирішила прокоментувати цей суспільний резонанс і прояснити ситуацію з мобілізацією приватного транспорту. Вона звернула увагу, що окремі ЗМІ почали поширювати інформацію про те, що водіям, які не оновили в порядку постанови КМУ №1921 до 20 червня інформацію про свої автомобілі в ТЦК, загрожує штраф у розмірі 20 000 гривень. Насправді це не відповідає дійсності.

Юрист підтверджує те, що раніше писали ми про постанову КМУ №1921. Відповідальність за порушення правил і порядку військового обліку транспортних засобів у ТЦК для окремих осіб справді є, але вона стосується керівників підприємств, установ та організацій, а не звичайних автомобілістів. Тарасенко підкреслила, що покарати звичайного українця за те, що він не подав до ТЦК відомості про своє авто, ніхто не зможе.

Джерело
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти