Українцям замість бензину продавали “бодягу”: де робили і продавали підроблене пальне

У Закарпатській області детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) накрили підпільне підприємство з масштабного виробництва підробленого бензину і дизеля. На ньому правоохоронці виявили безліч фальсифікованого палива, а також обладнання для його виробництва.

Повідомляється, що вказане підприємство знаходилося в Мукачеві. Сюди з 2022 по 2023 роки поставляли сировину, яку закуповували в українських постачальників. Потім її переробляли на місцевому нафтопереробному заводі та продавали на підконтрольних закарпатських АЗС.

За підсумками проведених обшуків та інших слідчих заходів було знайдено та вилучено майже 600 тонн пального, сумарна вартість якого становить понад 32 мільйони гривень. Також було конфісковано обладнання для виробництва фальсифікату, документацію та печатки. Крім того, детективи БЕБ виявили та вилучили понад 3,3 мільйона гривень готівки.

У повідомленні відомства йдеться, що докази вини посадових осіб підприємства доведено, матеріали кримінального провадження скеровано до суду.

Заправка автомобіля “бодягою” загрожує цілою низкою небезпечних наслідків. Через застосування неякісного фальсифікату може постраждати паливний фільтр і паливний насос. Крім того, можуть початися проблеми з двигуном.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти