Європейці обвалили ціни на вживані автомобілі: у чому причина і чого очікувати українцям

У Європі останній рік спостерігається стійка тенденція падіння цін на вживані автомобілі. Експерти Інституту досліджень авторинку вивчили це явище і назвали низку причин, чому так відбувається.

Насамперед виділяють економічні чинники. Зокрема, падіння доходів населення та інфляція змушують європейців відкладати покупку, що впливає на попит і змушує продавців знижувати ціни. Також експерти звертають увагу на переваги європейців вибирати більш екологічний транспорт. У зв’язку з цим машини з ДВЗ стають менш затребуваними, програючи конкуренцію елетрокарам і гібридам.

Крім того наголошується, що європейці стали частіше використовувати каршерінг і технології автономного водіння, що також залишило поза увагою продажі авто з пробігом.

Чого чекати українцям
В Україні, за спостереженнями експертів, ціни на вторинному ринку також падають, але не так інтенсивно, як у Європі. При цьому ціни на ввезені з ЄС авто, як і раніше, залишаються стабільними через високі митні збори. Навряд чи найближчим часом для українців щось зміниться.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти