Що потрібно покласти в автомобільну аптечку, щоб не отримати штраф

Автомобільна аптечка має бути в кожному транспортному засобі, що виїжджає на дорогу, насамперед з метою забезпечення безпеки самого водія та його пасажирів. Однак, якщо цього не достатньо, щоб переконати автомобіліста взяти з собою в дорогу набір необхідних медичних засобів і препаратів, то в справу може вступити адміністративна відповідальність.

Для звичайних водіїв, які використовують автомобіль в особистих цілях, відсутність автомобільної аптечки під час зупинки поліцією може обернутися максимум попередженням за ст.125 КУпАП. А ось автомобілісти, які перевозять пасажирів на регулярній основі, вже можуть отримати штраф у розмірі 680 гривень за відсутність цього обов’язкового атрибута. То що ж має бути в аптечці?

Стандарт ДСТУ 3961-2000 встановлює, що є два типи автомобільних аптечок: тип №1 і тип №2. Перший призначений для транспорту, який перевозить до 9 осіб у салоні, другий – для більш містких авто. У кожній з аптечок має бути аварійний (для зупинки кровотеч, надання екстреної допомоги) і звичайний набір медикаментів.

Для легкових автомобілів в аптечку обов’язково мають входити джгут, бинт еластичний, бинт еластичний (5м х 10 см), два бинти стерильних (5м х 10 см) і ще один нестерильний, по одному стерильному і нестерильному бинту (7м х 14 см), дві серветки з хлоргексидином (6 см х 10 см), дві смужки на гелієвій основі з антимікробною дією полігексаметилен гуанідин гідрохлориду (10 см х 50 см), дві серветки кровоспинні з фурагіном (6 см х 10 см), шість серветок стерильних (6 см х 10 см), пакет перев’язувальний стерильний, ножиці парамедичні, хустинка медична перев’язувальна з будь-якої тканини (50 см х 50 см), гелієва пов’язка для опіків.

До другого обов’язкового набору автомобільної аптечки входять плівка (клапан) для проведення штучної вентиляції легень, рукавички медичні №8 з поліетилену, термопокривало (160 см х 210 см), пінцет анатомічний, дві шпильки, що застібаються (англійські).

Джерело РБК-Україна
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти