Авто спалахне миттєво: у якому одязі не можна приїжджати на АЗС у спеку

АЗС завжди є потенційно небезпечним місцем, але у спеку ризик зростає багаторазово. Через високу летючість бензину навіть найменша іскра тут може спровокувати загоряння і вибух.

Експерти звертають увагу, що навіть одяг, у якому ви приїжджаєте на заправку, в такій ситуації може мати суттєве значення. Так, синтетичний матеріал, з якого може бути виконана ваша футболка, штани чи шорти, може накопичувати статичну електрику. Найгірше, коли синтетична оббивка контактує з шовковою жіночою білизною.

Якщо під час торкання металевих предметів відчувається “укол” статичної електрики, потрібно проявляти особливу обережність. У якийсь момент, це може бути “пістолет” на АЗС, що здатне призвести до моментального займання. При появі подібних “симптомів” рекомендується зняти статичний заряд шляхом торкання заземленого металевого предмета.

Найоптимальніший варіант у літню спеку – не підходити до колонки, а доручити заправку співробітнику АЗС. Як правило, вони екіпіровані в спеціальний одяг і мають досвід поводження з пальним.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти