Краще за кондиціонер: водіям розкрили одну кнопку в авто, яка охолодить салон за секунду

Літо приносить не тільки довгоочікувані сонячні дні, а й нестерпну спеку, яка перетворює водіння автомобіля на справжні тортури. В умовах палючого сонця салон автомобіля швидко нагрівається, створюючи дискомфорт для водія і пасажирів. У такій ситуації більшість водіїв покладається на кондиціонер, не підозрюючи, що існує більш ефективний спосіб охолодити салон – використання кнопки рециркуляції повітря на приладовій панелі.

Ця маловідома кнопка, позначена символом з маленькою стрілкою, спрямованою по колу, і значком, що представляє внутрішню частину автомобіля, дає змогу значно швидше й ефективніше охолоджувати салон. Під час увімкнення рециркуляції, система починає циркулювати вже охолоджене повітря всередині автомобіля, що дає змогу уникнути забору гарячого повітря ззовні.

Представник компанії UK Car Discount пояснює: “Кнопка рециркуляції повітря є блискучим рішенням для прискорення процесу охолодження салону автомобіля. У спекотний літній день, коли автомобіль вбирає сонячні промені, використання цієї кнопки дає змогу практично миттєво створити освіжаючу атмосферу всередині салону. Це стає особливо цінним у спекотну погоду, даючи змогу водіям і пасажирам сісти в охолоджений автомобіль без необхідності чекати, поки кондиціонер почне ефективно працювати”.

Використання кнопки рециркуляції повітря не тільки забезпечує більш швидке охолодження салону, а й сприяє економії палива. Річ у тім, що кондиціонер, який працює на заборі гарячого повітря зовні, змушений витрачати більше енергії для його охолодження. В результаті двигун працює з підвищеним навантаженням, що призводить до збільшеної витрати палива. Увімкнувши рециркуляцію, можна значно зменшити це навантаження та заощаджувати на паливі, що особливо актуально для власників бензинових і дизельних автомобілів в умовах зростання цін на паливо.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти