Експерт розкрив літній секрет, як скоротити витрату палива

Експерт британського видання Express поділився з водіями літнім секретом скорочення витрати палива в автомобілі. Подолавши на своєму Smart ForFour сумарно близько 300 кілометрів у різних режимах, він виділив найбільш економічний із них.

Зокрема, перші 150 кілометрів шляху він вирішив проїхати з увімкненим кондиціонером, який, як відомо, створює додаткове навантаження на двигун автомобіля. Його шлях пролягав через сільські дороги, автостраду і жваві вулиці північного Лондона. У підсумку середня витрата палива становила 4 літри на 100 кілометрів.

На зворотному шляху він вимкнув кондиціонер і рухався із середньою швидкістю 73 км/год. У підсумку йому вдалося скоротити витрату палива до 3,6 літра на 100 кілометрів. Але найбільше експерта вразило те, що при підвищенні середньої швидкості руху до 80 км/год витрата палива скоротилася до 3,4 кілометра. Він зізнався, що ніколи раніше не бачив у своєму Smart ForFour таких показників економічності. Заявлена витрата палива в цій моделі становить від 4,2 до 6,8 літрів на 100 км.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти