Який запах в автомобілі сигналізує про несправність: пояснення експерта

Багато автомобілістів іноді помічають, що під час запуску двигуна в машині з’являється дивний запах. Оскільки після початку руху він, як правило, зникає, найчастіше водії ігнорують це явище, що є серйозною помилкою. Експерт ampercar.com пояснив, що це може свідчити про несправність.

Зокрема, неприємний запах в авто може з’являтися через потрапляння бензину у вихлопну систему. Таке можливе в разі порушення дозування паливоподачі електронним блоком управління через несправність або поганий контакт відповідного датчика. Виправити проблему іноді допомагає очищення датчика або навіть звичайне його ворушіння.

Якщо запах солодкуватий, а з вихлопної труби валить білий дим, то це може свідчити про пригорання антифризу в системі охолодження. Витік охолоджувальної рідини може відбуватися через порушення герметичності прокладки головки блоку циліндрів або появу мікротріщин у самому блоці двигуна. Це вкрай серйозна проблема, яка потребує негайного втручання фахівця, інакше капітального ремонту не уникнути.

Якщо відчувається запах гару, то, найімовірніше, у вихлопну систему почала потрапляти моторна олива. У таких випадках з вихлопної труби також з’являється сизий дим. Це також може віщувати серйозні проблеми з двигуном, які можна виправити тільки на СТО.

Джерело Ampercar
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти