Як захистити машину від спеки: у поліції дали поради водіям

З приходом літа чимало українських автомобілістів зіткнулися з проблемою перегріву своїх транспортних засобів. Крім того, що їздити в таких авто просто некомфортно, це може бути ще й небезпечно. У зв’язку з цим у Національній поліції дали водіям низку рекомендацій, як захистити свої машини від спеки.

Найпростіша порада від поліцейських – залишайте автомобіль у тіні. Як відомо, тут зберігається найнижча температура через відсутність прямих сонячних променів. Якщо кидаєте машину на сонці надовго, приладову панель і лобове скло рекомендується за можливості прикривати світловідбивною шторкою. Задні та бічні вікна за можливості також краще закривати.

Щоб захищати кузов під час тривалого простою автомобіля краще використовувати чохол-накидку. Це особливо важливо через загрозу вигоряння лакофарбового покриття кузова. Після довгого перебування машини на сонці не рекомендується одразу вмикати в салоні кондиціонер – спершу авто потрібно провітрити, щоб уникнути різкого перепаду температур.

Також у поліції рекомендують у спекотні дні бути більш уважним до стану двигуна, перегрів якого допускати категорично не можна. Потрібно заздалегідь переконатися, що рівень охолоджувальної рідини достатній, а сама система охолодження – справна.

Крім того, правоохоронці радять перед тим, як залишити машину на сонці, прибирати з салону і багажника електроніку, речі із пластику, вогненебезпечні та вибухонебезпечні предмети, включно з аерозольними балончиками, продукти харчування.

Джерело Патрульна поліція Києвської області
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти