В Україні водія позбавили прав на 56 років: як і чому так вийшло

Українського водія позбавили прав керувати транспортним засобом на строк понад 56 років. Відповідне рішення ухвалив нещодавно Гощанський районний суд Рівненської області.

У межах справи № 557/662/24 було встановлено, що у квітні автомобіль Ford EcoSport під керуванням місцевого жителя зупинила поліція. Чоловік мав зовнішні ознаки наркотичного сп’яніння, але від проходження огляду відмовився, за що отримав протокол за ст.130 КУпАП. Крім того з’ясувалося, що раніше водій був позбавлений прав, але все одно сів за кермо. Відповідно щодо нього склали додатково протокол за ст.126 КУпАП.

Суд визнав автомобіліста винним за обома епізодами і відправив під арешт на 15 діб. Також йому загрожувало позбавлення прав на строк 10 років, але цим суддя не обмежився. Оскільки раніше чоловіка вже п’ять разів позбавляли прав на аналогічний термін, то було вирішено підсумувати всю невідбуту частину покарання – така можливість передбачена законодавством. У підсумку водієві нарахували 56 років, 6 місяців і 14 днів заборони.

Джерело Фокус
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти