На чому їздить Віталій Кім: аномально дешевий Mercedes і розкішний Volkswagen

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім до повномасштабної війни був відомий лише на регіональному рівні, але за останні роки його медійність злетіла на загальнонаціональний рівень. У зв’язку з цим в українців виник і додатковий інтерес до його персони. “Твоя МАШИНА” з’ясувала, якими автомобілями користується відомий чиновник.

Згідно з податковою декларацією за 2023 рік, Віталій Кім є власником лише одного автомобіля – Mercedes-Benz E200 2015 року. Причому ціна на нього на момент придбання вказана аномально низька – 149 000 гривень. Сьогодні така модель оцінюється в чотири рази дорожче. Навіть враховуючи падіння курсу гривні, такий великий розрив може здатися дивним.

Також Кім уже понад два роки орендує у компанії “ПП Моноліт” розкішний кросовер Volkswagen Touareg R-Line 3.0 V6 TDI 2022 року. Преміальну версію відомої моделі оснащено адаптивною пневмопідвіскою з автоматичним регулюванням висоти та повнокерованим шасі, сучасним мультимедіа з проєкцією на лобове скло, шкіряним салоном, системою нічного бачення, обігрівом керма та передніх сидінь із функцією масажу.

Крім того, дружина чиновника Юлія Кім, згідно з тією ж декларацією, володіє кросовером SUBARU XV 2.0 2017 року. Також подружжя разом або окремо володіє сімома квартирами. Свій бізнес після відходу в політику 2019 року Кім також оформив на дружину.

Офіційно за минулий рік голова Миколаївської ОВА заробив 1 349 227 гривень зарплати та отримав 500 000 гривень доходів від підприємницької діяльності.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти