В Україні водії можуть залишится без прав через тріщину на лобовому склі: хто під загрозою

Юристи б’ють на сполох з приводу незаконних рішень поліції щодо притягнення до адміністративної відповідальності водіїв через наявність на лобовому склі їхніх автомобілів навіть невеликої тріщини. В окремих випадках можна навіть позбутися прав.

Зазначається, що патрульні трактують наявність найменшого пошкодження вітрового скла в зоні роботи склоочисників ч. 1 ст. 121 КУпАП, як технічну несправність, з якою заборонено експлуатувати транспортний засіб. Юристи звертають увагу, що це незаконно, оскільки тріщина на склі не є технічною несправністю.

При цьому штраф за таке “порушення” становить 340 гривень. Багато водіїв, не бажаючи возитися з оскарженням рішення поліції, покірно оплачують стягнення, а тріщину не прибирають. У підсумку вони ризикують знову нарватися на патрульних, які через незнання або несумлінність можуть повторно скласти на них протокол за ст.121 КУпАП. Однак розглядатися справа буде вже за ч.4, яка передбачає позбавлення водійських прав від 3 до 6 місяців.

Юристи радять не відкладати оскарження таких рішень у суді, оскільки на це відводиться законом 10 днів. Якщо не зробити це вчасно, то можна на рівному місці отримати не лише штраф, а й стати вимушеним пішоходом.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти