Механік вказав на типову фатальну помилку водіїв, яка “вбиває” двигун автомобіля

Американський автомеханік і блогер Скотті Кілмер вказав водіям на одну їхню типову помилку, яка може мати фатальні наслідки для автомобіля. Експерт закликав керманичів не забувати робити одну важливу річ перед додаванням охолоджувальної рідини в машину.

Кілмер пояснив, що антифриз ділиться на два види: з технологіями органічних і неорганічних кислот. Змішувати їх категорично не рекомендується. Перша охолоджувальна рідина сучасніша і витриваліша, міняти її потрібно набагато рідше.

За словами механіка, через різний хімічний склад змішування двох видів антифризу може призвести до сильного зниження їхніх властивостей. Також в окремих випадках змішування різних охолоджувальних рідин може призвести до утворення сміття і відкладень, засмічення системи. Кілмер рекомендує завжди цікавитися, який вид антифризу рекомендує використовувати виробник автомобіля і застосовувати тільки його.

Також механік звернув увагу, що використання води замість антифризу припустимо лише в крайніх випадках на тимчасовій основі, після чого рідину потрібно повністю злити і замінити на спеціальний засіб. Якщо знехтувати цим у зимовий період система охолодження швидко замерзне і машина просто встане. Найгірше, якщо при цьому спробувати запустити двигун, який швидко перегріється і може вийти з ладу.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти