Можуть відібрати автомобіль: водіям нагадали про маловідоме “літнє” порушення

Частина автомобілістів в Україні навіть не здогадуються про наявність спеціальних “літніх” обмежень, порушення яких тягне за собою штрафи і навіть вилучення транспортного засобу. Юристи звертають увагу, що такі правила діють не скрізь і не завжди.

Зокрема, місцеві органи влади можуть встановлювати спеціальні теплові обмеження для великовантажів. У таких випадках у межах населених пунктів встановлюються відповідні дорожні знаки, які забороняють рух транспорту масою вище 24 тонни і навантаженням на вісь 7 тонн. Порушення вимог загрожує штрафом у 340 гривень.

Іноді теплові обмеження для подібного транспорту запроваджуються тимчасово лише при підвищенні температури атмосферного повітря вище 28 градусів. У такій ситуації вантажівкам забороняють в’їжджати і рухатися в межах міста в денний час доби. Тим, хто порушить вимогу, загрожує штраф 510 гривень з опцією вилучення транспортного засобу на штрафмайданчик.

Подібні обмеження вводяться владою для запобігання руйнуванню дорожнього покриття. У спеку під впливом автомобілів великої ваги асфальт може отримати пошкодження.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти