Назвали типову помилку водіїв, яка скорочує термін служби автомобіля на 10 років

Популярний автомобільний TikTok-блогер під ніком master_driver666 поділився з майже 800 000 своїми підписниками важливим спостереженням, яке рятує від передчасної поломки автомобіля. Зокрема, він застеріг водіїв від поширеної помилки, яка може призвести до дорогого ремонту.

Експерт звернув увагу, що заправка автомобіля високоякісним паливом, а також правильне використання трансмісії може максимально продовжити термін служби будь-якого автомобіля. Однак проста помилка при поводженні з важелем перемикання передач також здатна призвести до передчасного виходу машини з ладу.

Блогер зазначив, що на автомобілях з автоматичною КПП потрібно паркуватися в такому порядку: переведіть важіль перемикання передач з положення “D” (рух) у положення “N” (нейтраль), відпустіть ручне гальмо, а потім переведіть важіль перемикання передач у положення “P” (паркування).

Деякі водії в такій ситуації просто перемикають важіль прямо в положення P. Master Driver впевнений, що якщо систематично припускатися такої помилки, ресурс автомобіля може скоротитися до 10 років, а коробка потребуватиме дорогого ремонту.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти