З 16 липня поліція почне масово затримувати водіїв: як уникнути неприємностей

16 липня спливає 60-денний термін, встановлений новим законом про посилення мобілізації, для поновлення військово-облікових даних військовозобов’язаними чоловіками з 18 до 60 років. З цієї дати поліція зможе застосовувати спеціальні заходи, зокрема, щодо водіїв транспортних засобів.

Новий закон дозволяє Територіальним центрам комплектування (ТЦК) подавати в розшук керманичів, які не оновили свої дані або не з’явилися за повісткою. Поліція, отримавши дані про потенційних порушників, може виявити їх під час зупинки транспортного засобу, після чого громадянина затримують і направляють до ТЦК для складання адмінматеріалів, а також оновлення даних.

Якщо Нацполіція не зможе розшукати водіїв, які порушують мобілізаційне законодавство, ТЦК додатково направляє на їхню адресу спеціальну вимогу з’явитися та виконати покладені на них законом обов’язки. У разі ігнорування цієї вимоги військкоми можуть звернутися до суду з позовом про обмеження прав громадян на керування транспортним засобом. Щоб уникнути подібних неприємностей, у Міноборони рекомендують військовозобов’язаним водіям вчасно оновити свої облікові дані в ТЦК.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти