Чому не можна зберігати ключ від авто разом із телефоном: влипните на великі гроші

Автомобільні технології не стоять на місці, але звички багатьох водіїв залишаються колишніми. Наприклад, водії ставляться до електронних ключів від авто часто так само, як і до механічних, що є серйозною помилкою. Зокрема, багато хто носить їх у кишені, там же, де і свій телефон, чого робити категорично не можна.

Експерти попереджають, що зберігання цих двох пристроїв поруч може порушити роботу автомобільного ключа через електромагнітне випромінювання смартфона. Надалі це може спричинити збої в роботі ключа. Наприклад, ви не зможете відчинити або зачинити двері авто, запустити двигун, сигналізація почне помилково запускатися без відповідної команди.

Рекомендується зберігати ключ окремо не тільки від смартфона, а й інших електронних пристроїв. Краще для цього використовувати спеціальні захисні чохли, які блокують зовнішній електромагнітний вплив. Це корисно і для запобігання можливій спробі викрадення автомобіля зловмисниками, які сьогодні вміють зчитувати сигнали ключа для отримання несанкціонованого доступу до автомобіля.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти