Що робити, якщо обстріл застав в авто: з’явилася інструкція від ДСНС

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україні практично не залишилося безпечних місць. Росіяни цинічно обстрілюють цивільну інфраструктуру по всій країні, жертвами чого регулярно стають звичайні люди, зокрема водії та пасажири транспортних засобів, які опинилися в авто під час обстрілу. Фахівці Державної служби надзвичайних ситуацій (ДСНС) опублікували на своїх ресурсах інструкцію, як діяти в таких ситуаціях.

Зокрема, зазначається, що в разі початку обстрілу під час руху в автомобілі необхідно відкинути паніку та спокійно зупинити авто. Після цього слід негайно, але організовано вийти з транспортного засобу та сховатися в найближчому заглибленні, через брак такого потрібно просто лягти на землю, схрестивши ноги та прикривши голову руками. Також не зайвим буде заплющити очі й широко відкрити рот, щоб уберегти барабанні перетинки від пошкодження під час вибуху.

Рятувальники попереджають про небезпеку виїзду на узбіччя під час обстрілу. Там можуть уже ховатися вибухонебезпечні предмети.

Джерело Gazeta.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти