Водіям назвали 6 видів ремонту авто, з якими вони можуть впоратися без поїздки на СТО

Останнім часом дедалі більше водіїв вважають за краще звертатися на СТО за першої ж несправності, вважаючи за краще не вникати в технічну складову. Однак ціни на послуги автосервісу можуть пристойно бити по гаманцю, у зв’язку з чим, деяким автомобілістам не завадило б замислитися над скороченням витрат на ремонт і обслуговування транспортного засобу. Зокрема, видання GO виділило 6 поширених видів ремонту, які кермові можуть виконати самостійно без сторонньої допомоги фахівця.

Заміна передніх гальмівних колодок
Зволікати із заміною колодок не варто, оскільки це ваша безпека. Однак і бігти до сервісу за цим не завжди слід. Механікам вигідно вдавати, що заміна колодок – вкрай складне і трудомістке заняття, оскільки це їхній хліб. Однак на ділі впоратися з цим заняттям можна і самому. Для цього машину потрібно підняти на домкраті, потім зняти колесо, щоб оголити колодки. Далі вони легко відкручуються і змінюються.

Заміна батареї
Якщо АКБ витратила свій ресурс і машина перестала запускатися, це не привід звертатися до механіка. Заміна батареї – найпростіший з усіх видів ремонту своїми руками. Ви маєте бути в змозі виконати ремонт за допомогою деяких простих гайкових ключів. Просто будьте обережні під час зняття кабелів – спочатку обов’язково зніміть чорний кабель (негативний), а потім червоний (позитивний), щоб не сталося коротке замикання.

Налаштування двигуна
У наші дні старомодне налаштування відійшло в минуле, оскільки сучасні двигуни сповнені електронних елементів керування, які потребують лише незначного налаштування. Якщо в іншому ваш автомобіль працює нормально, перевірте пробіг і рекомендації виробника автомобіля, коли слід його налаштовувати. Вам знадобиться тільки свічковий ключ і базовий набір гайкових ключів. Інструкції легко знайти, і здебільшого вони не вимагають нічого, крім невеликої фізичної праці. Просто будьте обережні під час заміни паливного фільтра, оскільки паливо може пролитися.

Заміна повітряного фільтра
Заміна повітряного фільтра – один з найпростіших видів ремонту, який ви можете виконати, і який має життєво важливе значення для здоров’я вашого автомобіля. У більшості випадків вам просто потрібно буде відкрити капот вашого автомобіля, відкрутити і відкрити корпус повітряного фільтра, замінити повітряний фільтр і повернути на місце гвинти.

Заміна приводного ременя
Якщо під час запуску двигуна ви чуєте моторошний вереск, значить, найімовірніше, настав час замінити приводний ремінь, який зносився або ослаб. На щастя, це досить простий ремонт автомобіля своїми руками. Вам знадобиться набір гайкових ключів і викрутка, а також рукавички. Залежно від віку вашого автомобіля, в середньому у вас буде від одного до трьох ременів. Сучасні автомобілі, як правило, мають менше ременів, що дає змогу легко визначити, який з них потребує заміни. При цьому ремонті знайдіть автоматичний натягувач – болт, який контролює натяг ременя – і послабте його. Зніміть і замініть ремінь. Потім натягніть його знову.

Заміна свічок запалювання
Якщо ваш автомобіль працює нерівно або не заводиться, вам можуть знадобитися нові свічки запалювання. Але не хвилюйтеся – це простий ремонт автомобіля власноруч, який не потребує багато часу і грошей. Вам знадобиться торцевий ключ із головкою для свічок запалювання. Переконайтеся, що ви міняєте тільки одну свічку запалювання за раз, оскільки свічки запалювання встановлюються в певному порядку, якого вам потрібно дотримуватися, і не перетягуйте свічки запалювання. Щоб замінити свічку, зніміть дріт тільки з першої свічки запалювання, потім використовуйте гніздо для свічок запалювання і гайковий ключ, щоб зняти свічку. Встановіть нову свічку запалювання, спочатку вкрутивши її вручну, потім використовуйте гайковий ключ, щоб затягнути її до щільного прилягання. Знову під’єднайте дріт і повторіть для кожної свічки запалювання.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти